Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Tutorial Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK Wan Hazel fromspring
Home » gambar ala ala kulit novel 8
Komen

gambar ala ala kulit novel

ASSALAMUALAIKUM
بسم الله الرحمن الرحيم



NI bukan fQa

Jum Tutorial


Mudah je..


Mula mula korang cari Background untuk gambar korang...Cari kat google image je...contoh cam Wan cari nie..

Carian Google
Lepas tu cam biasa lah..Korang open adobe korang and korang open lak gambar and background korang...


Lepas tu korang klik tool yang ada petak tu..tengok kat anak panah tu..Lepas tu korang klik kat gambar korang..And tekan CTRL+A serentak kat gambar korang lepas tu korang tekan lak CTRL+X untuk potong gambar korang..Dah tu korang klik lak kat background korang and korang tekan CTRL+V serentak untuk paste


Selasai tu...korang klik kanan and klik kat Free Transfroms so korang leh adjust gambar korang..ekot kesesuaian yang korang nak. Law dah korang klik lak kat anak panah cam kat bawah nie..Korang klik eraser tool k..



Lepas tu korang klik kanan lak..And korang akan tengok yang macam kat bawah nie..korang kene guna yang kabur kabur k..tengok cam yang fiQ petakkan tu..lepas tu korang pilih lah yang mana yang korang nak guna..kat anak panah bawah nie korang leh adjust size brush korang.



Lepas tu korang padam kat bahagian tepi tepi gambar korang so gambar korang tak nampak petak sangat..hehehe..(sempat gak nak ketawa).Law dah korang akan dapat hasil cam kat bawah nie..


Korang nampak tak yang fiQ petakkan kat dalam gambar atas tu...kat anak panah tu korang leh adjust opacity gambar korang..korang adjust ekot kesesuaian k..Lepas tu dah selesai..


Siap..



Tu je...


Selamat mencuba...

♥ Terima Kasih Reading,Follow sekali ok ♥

8 budak comel bercakap:

This is true story berkata...

gna photoshop ke ni

nurafiqah iskandarmiza berkata...

@This is true story

Ye saye. . gune photoshop :)

..cik hana.. berkata...

nice...dgn photoshop ni macam2 boleh buat kan...cuma malas dan rajin je..akak neh malas sikit bab2 edit pic ni..kehkeh

Mr. TP berkata...

Follower 85 berkata : Nice to Read This Post. Salam kenal. nak tunggu Follow Back nya neng, Di Halaman Ane Belajar Komputer dari NOL

Ayuni berkata...

good information!

nurafiqah iskandarmiza berkata...

@..cik hana..
Hehehehe ! betul2 akk. . kalo kite boring2 bwu kite edit2. . .

nurafiqah iskandarmiza berkata...

@Mr. TP
Heheheh ! fQa nak kujung n follow awk. . soe ea lambat sbb smlm ade hal sikit. . jdi xdapat nak on. . trime kasih :)salam kenlan

nurafiqah iskandarmiza berkata...

@Ayuni
Terima kasih. . ni atas tunjuk ajar n keizinan abg wan tok shre pade kmu semue kwan2 blogger :)

1 2 3 4